BESTANDEN AANLEVEREN

Bent u zelf niet in staat om een digitale tekening te realiseren? Heeft u hulp nodig bij het uitwerken van uw ontwerp? We bieden hulp en advies om een ontwerp produceerbaar te maken voor zowel een enkel als een serie producten. Zie ook ontwerp en advies.

SNIJTEKENINGEN TEMPLATES

Om fouten te voorkomen vragen wij u om voor een snijopdracht gebruik te maken van onze snijtekeningen templates. Deze zijn hieronder te downloaden. De materialen die wij standaard op voorraad hebben, hebben verschillende formaten. Gebruik daarom de template dat het formaat van het materiaal heeft. Wilt u gebruik maken van meerdere platen van hetzelfde materiaal? Maak dan ook meerdere tekeningen aan.

(Downloaden = rechtermuisknop > download gekoppeld bestand)

 

ontwerprichtlijnen

Max. afmetingen: Afhankelijk van het materiaalsoort en -dikte, zie materialen overzicht
Marge: Houdt u 5 mm van de materiaalrand vrij van snij- en graveerlijnen.
Schaal: Teken schaal 1:1, met millimeters als eenheid
Bestandsformaat: Illustrator (.ai) of Autocad (.dxf)
Opmaak: Lever ‘kale’ tekeningen: verwijder alle objecten behalve snij- en graveerlijnen (dus geen maataanduidingen, hulplijnen, centerlijnen, etc)
Stroke: gebruik dunne lijnen (0.2mm of hairline)
Ungroup alle objecten, maar verbind vervolgens wel alle lijnen met elkaar die tot 1 object behoren (Illustrator: commando ‘Join’)
Verwijder alle invullingen (fills, hatches, etc)
Verwijder objecten in uitgeschakelde of “bevroren” lagen
Zorg dat alle “clipping masks” verwijderd zijn.
Let op: elke lijn wordt gesneden! als je meerdere lijnen over elkaar zet worden deze allemaal gesneden.
Tekst: Creëer outlines van tekst. (Illustrator: commando ‘Create Outlines’, CAD programma’s: commando ‘Explode Text’)
Nest: Voeg onderdelen van hetzelfde materiaal samen op één plaat en op een zo efficient mogelijke manier
Snijbreedte: Een snijlijn is gemiddeld grofweg 0.2 mm dik, afhankelijk van het materiaal en de dikte
Graveren: Wilt u lijn- of vlakgraveren? Klik dan hier voor meer informatie en zie hieronder welke tekenregels we hanteren.

teken regels laser graveren

Wilt u zowel lijnen uit laten snijden als graveren? Plaats dan de desbetreffende lijnen in aparte lagen en geef ze de bijbehorende kleur volgens onderstaand overzicht:

Naam van laag Kleur lijnen
snijden blauw (RGB 0,0,255)
lijn graveren rood (RGB 255,0,0)
vlak graveren groen (RGB 0,255,0)

ONTWERP & ADVIES

Digitaal tekenen en modelleren

CRE8 ondersteunt u graag in het traject van idee tot ontwerp. We kunnen met u meedenken om uw idee uitvoerbaar te maken, het tekenwerk te verzorgen en eerste modellen en prototypes uitsnijden en assembleren. Het snijwerk vraagt om een zogenaamd vector-bestand dat kan worden opgemaakt in programma’s zoals AutoCAD, Illustrator en Inkscape. Enkel met een eenvoudige schets, foto of modelletje kunnen wij al aan de slag om dit om te zetten in een digitaal bestand dat door onze machines kan worden gelezen.

NEEM CONTACT OP

PRODUCTONTWIKKELING

Door onze jarenlange werkzaamheden in productontwikkeling en productmarketing hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan binnen het ontwerpvak. Hierdoor hebben wij een goed beeld van verschillende soorten marktsegmenten en kunnen wij meedenken aan de hand van uw wensen. Deze kennis kunnen wij aanwenden om kostenefficiënt ideeën of 2D/3D-ontwerpen uit te werken tot een concreet product dat zelfs in serie bij ons vervaardigd kan worden. Tijdens het ontwerpproces bieden onze faciliteiten de mogelijkheid om het ontwerp ten aller tijde te testen door het maken van eerste modellen en definitieve prototypes. U krijgt de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen en geheel naar uw wens te laten produceren.

NEEM CONTACT OP

ONE STOP INNOVATION SHOP

Speelt uw bedrijf met de gedachte om te innoveren met de lancering van een nieuw product? Heeft u al een idee, maar weet niet hoe dat te realiseren? Wij helpen u graag met het ontwikkelen en optimaliseren van een marktstrategie, het in kaart brengen van de echte behoeften van uw klanten en dit vast te leggen in een programma van eisen en wensen.

NEEM CONTACT OP