MAQUETTES

CRE8 werkt veelvuldig in opdracht van architecten(bureaus) voor het lasersnijden van materialen ten behoeve van een maquette. Daarnaast ontdekken ook steeds meer architecten de mogelijkheden van het 3d printen om tot een bouwkundig schaalmodel te komen, van bruggen tot aan complete kantoorgebouwen.

 

Lasersnijden van maquette materiaal

  • CRE8 heeft een breed aanbod aan materialen, standaard op voorraad. U kunt ook zelf materiaal aanleveren indien gewenst.
  • Niet alleen zijn onze lasersnijders in staat om door materialen heen te snijden, maar ook voor het aanbrengen van gravures, om bijv. gevelpanel en kozijnen grafisch weer te geven op de maquette.
  • Levering binnen 24 uur is mogelijk
  • Met een maximaal formaat van 160 x 100 cm kunnen wij ook onderdelen op een grote schaal lasersnijden
  • Gezien onze achtergrond als grafisch & industrieel ontwerpers denken we bij ontwerp- en technische vraagstukken graag met u mee.
  • Bij CRE8 leiden wij jongeren op tot digitale ambachtslieden, middels een leer-werk traject. Niet alleen leren zij 2D en 3D software te gebruiken, de machines te bedienen, maar ook het snijwerk te assembleren tot een product. Zij kunnen u dus ook goed van dienst zijn bij het bouwen van maquettes, in de vorm van een (korte) stage.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, mail ons.

3D printen van complete maquette

  • CRE8 biedt verschillende 3D print technieken aan die wij afhankelijk van de vorm en toepassing kunnen inzetten
  • Afhankelijk van de grootte en de printtechniek is levering van 1 dag t/m 1 week mogelijk
  • Met een maximaal formaat van 65 cm kunnen wij tot een redelijke schaal uw model 3D printen
  • Het 3D printen vereist een digitaal 3D model dat ‘waterdicht’ is, met andere woorden, het dient een solide vorm te beschrijven. Het nadeel van programma’s als SketchUp is dat deze vormen opbouwen op basis van vlakken en deze vlakken sluiten vaak niet zo mooi aan. Dat zorgt ervoor dat deze vlakken geen solide vorm beschrijven en het geheel dus niet printbaar is. Wel kunnen wij op basis een dergelijk model redelijk snel het object opnieuw modelleren zodat het wel printbaar is.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, mail ons.

Een combinatie van beide productiemethode is natuurlijk ook mogelijk om tot een fraie maquette te komen. Zo kunnen we een grondplaat, vloeren en rechte gevels heel goed lasersnijden en graveren. Maar vormen die zich moeilijker door plaatmateriaal laten beschrijven juist weer 3d printen.