Onze Werkwijze

CRE8 biedt Amsterdamse jongeren een leer-werktraject aan rondom het werken met onze vernieuwende technieken. Wij bieden deze jongeren een vaste structuur en begeleiding in een inspirerende werkomgeving. Jongeren komen eerst bij ons langs voor een introductie. Wie het leuk vindt, blijft als leerling voor een heel traject en wordt door ons opgeleid totdat hij/zij zelf de machines kan bedienen. Naast technische en praktische kennis over de apparatuur leren jongeren ook hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat en ontplooien zij werknemersvaardigheden.

Bovendien krijgen ze de kans om hun creativiteit en talenten te ontwikkelen. Uiteindelijk kunnen de jongeren volledig meedraaien in de productie en de sales. Daarnaast bieden we tijdens het traject intensieve, praktische en outreachende ondersteuning bij verschillende leefgebieden. Er zijn elke dag medewerkers aanwezig om de jongeren te begeleiden.

DE VISIE VAN CRE8

Door de razendsnelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het gebruik van digitale productietechnieken als 3D-printen en lasersnijden voor een grote groep geïnteresseerden bereikbaar geworden. Deze ontwikkelingen zullen in de komende jaren leiden tot nieuwe beroepen, op het grensvlak van de virtuele en fysieke realiteit, welke de nieuwe ambachten van de 21ste eeuw zullen worden: Digitaal handwerk wordt door de machine omgezet naar tastbare resultaten, in kleine series of als unica in overleg met de klant en dit ambacht kan op elke hoek van de straat gevestigd zijn. De technieken nemen immers weinig ruimte in beslag, resulteren in geen of weinig afval en kunnen daarom midden in de stad gebruikt worden, kortom: Urban Fabrication!

ONZE DOELSTELLING

CRE8 social venture wil binnen de lokale omgeving voor iedereen van betekenis zijn, niet alleen voor opdrachtgevers en afnemers, maar graag ook veel aandacht besteden aan de talenten en inzet van de minder zichtbare groepen binnen de lokale omgeving en specifiek de groep jongeren die zich in maatschappelijke achterstandsposities bevinden. Want zeker voor de jeugd van nu, opgegroeid in een ‘digitale wereld’, zal het werken met de digitale technieken zeer zeker tot de verbeelding spreken. Bij CRE8 social venture leren zij hun interesses ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. Bij CRE8 social venture is iedereen welkom om te werken aan de toekomst.