Leer-werk-traject

CRE8 biedt Amsterdamse jongeren van 16 t/m 33 jaar een leer-werk-traject of dagbesteding rondom ‘digitale fabricage’. Bij CRE8 leer je in de computer een 3D of 2D tekening te maken om die vervolgens door onze apparaten te laten uitsnijden of printen. Wij hebben namelijk allerlei moderne computergestuurde apparatuur in onze werkplaats zoals lasersnijders, -graveerders, 3D printers en plotters. Daarmee maken wij onze eigen producten en werken we in opdracht van allerlei soorten klanten. Eigenlijk zijn wij een klein fabriekje midden in Amsterdam!

Vanaf dag 1 ben je onderdeel van ons team van makers: je leert allerlei nieuwe vaardigheden, helpt mee in de dagelijkse productie en samen werken we aan je persoonlijke ontwikkelingsplan. Hierbij ontvang je begeleiding door 3 vaste medewerkers:

Aimee Mennens

Persoonlijk coach

 

Aimee begeleidt de makers vooral tijdens het begin van het traject, tijdens het introductie- en inwerkprogramma. Zij heeft een achtergrond als sociaal hulpverlener en kan makers dus ook heel goed bijstaan bij persoonlijke belemmeringen.

Darryn Hoeve

Werkbegeleider

 

Darryn begeleidt de makers bij het maken van alle producten en opdrachten voor klanten. Je leert hoe het is om te werken in een bedrijfsmatige omgeving en zo allerlei werknemersvaardigheden op te doen.

Rik van Kroonenburg

Job coach

 

Rik begeleidt de makers vooral richting het einde van het traject. Op basis van jouw persoonlijke doelen wordt er gekeken welke vaardigheden jij bij CRE8 wilt opdoen, voordat je de volgende stap kunt zetten. Rik begeleidt jou hierbij, ook nadat je bent uitgestroomd richting een baan of opleiding.

VOOR WIE?

Het leer-werktraject van CRE8 is er voor iedereen tussen de 16 en 33 jaar, die affiniteit heeft met wat wij doen: Ben je creatief? Vind je het leuk om mooie dingen te maken? Interesse in techniek of vormgeven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

We richten ons wel specifiek op :

  • Jongvolwassenen die, om wat voor redenen dan ook, zijn uitgevallen van een opleiding of baan
  • Jongvolwassenen met een kwetsbare arbeidspositie. Denk aan mensen in de bijstand, WW (herscholing), mensen die onder de Participatiewet vallen, leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso), mensen met een WS-indicatie, en mensen met een Wajong-uitkering.

Maar ook als je niet in één van deze categorieën valt, ben je van harte welkom om kennis te maken met CRE8!

MELD JE AAN EN ONTDEK JE TALENT!

Iedereen heeft een eigen talent en een eigen specialiteit: Wellicht ben je heel goed in digitaal tekenen? Blijk je super creatief en help je ons mee de product collectie te ontwikkelen? Of wil je weten hoe die machines nu eigenlijk precies werken? Al vind je het alleen maar interessant om mee te helpen in de productie en af en toe aan eigen ontwerpjes te werken, (bijna) alles is mogelijk. Wij helpen je graag om mooie dingen te maken, maar vooral om je interesses en talenten te ontdekken!

AANMELDEN

ONZE WERKWIJZE

INTRO

Nadat we een afspraak voor een kennismaking hebben ingepland, kom je bij ons langs voor een rondleiding, bespreken we persoonlijke situatie en als je het leuk vindt om te starten beginnen we met 3 meeloopdagen. Als dat goed is bevallen kan het traject echt van start gaan.

INWERKEN

Allereerst volgt een intakegesprek met onze persoonlijk coach Aimee. Hierin wordt een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld om te komen tot de gestelde doelstelling, bijvoorbeeld om na het traject uit te stromen naar een bepaalde opleiding of baan. Daarna doorloop je het inwerkprogramma waarin je kennismaakt met alle werkzaamheden binnen CRE8

LEREN & WERKEN

Het inwerkprogramma eindigt met een voortgangsgesprek waarin we vaststellen met welke doelen je tijdens het leer-werk-traject aan de slag gaat. Dit kunnen persoonlijke doelen zijn, je kunt gaan werken aan je werknemersvaardigheden of de verschillende CRE8 certificaten gaan behalen. Om de 2 maanden vindt er een voortgangsgesprek plaats om de doelstellingen te evalueren, tot er een moment komt om de balans op te maken. Is de stap naar een baan of werk (via jobcoaching) mogelijk of blijf je bij CRE8 in het kader van arbeidsmatige dagbesteding.

JOBCOACHING

Ben je toe om uit te gaan stromen naar werk of opleiding dan ga je samen met de jobcoach het gesprek aan om te kijken wat bij jou past en welke ondersteuning je nodig hebt om de stap te maken. Dit noemen we het assessment. Soms is er nog een tussenstap nodig voordat je betaald werk gaat zoeken, zoals een stage, maar niet altijd. In beide gevallen kan de jobcoach jou helpen om de juiste plek te vinden en je bijstaan in het contact met mogelijke werkgevers. De jobcoach ondersteunt jou waar jij dit nodig hebt en kan je ook helpen om in het doelgroepregister te komen. Daarnaast is de jobcoach er ook voor de werkgever om bijvoorbeeld te helpen met de begeleiding of het inwerken.

 

UITSTROMEN

De makers die hun leer-werk-traject positief afronden hebben naast werknemersvaardigheden en CRE8 vaardigheden over het algemeen meer zelfvertrouwen opgedaan, zijn zelfredzamer geworden en staan positiever in het leven. Wil je meer lezen over de ervaringen van oud-makers? Kijk dan hier. Wil je meer weten over de gehele impact die de trajecten voor de makers heeft, kijk dan naar ons Impact verslag.