ONZE FABRIEK

In de afgelopen 30 jaar is bijna alle maakindustrie uit Nederland naar het Verre Oosten verhuisd. Wij proberen dat met onze digitaal aangestuurde technieken weer terug te halen naar Nederland. Deze technieken worden aangestuurd op basis van een tekening gemaakt in de computer die ze ‘verteld’ hoe ze precies moeten gaan bewegen. Geen omkijken aan dus! Bijna dan, want het gaat niet helemaal vanzelf. De apparatuur heeft zeker wel verdere aansturing nodig en daarnaast dient er ook het nodige onderhoud te worden verricht. Hier bestaan nog geen opleidingen voor en dat willen wij graag aanbieden. CRE8 biedt jongeren die voor grote uitdagingen hebben gestaan een kans om hun leven een andere wending te geven. Zij zijn onze Makers, opgegroeid in het digitale tijdperk, en zij leren met de verschillende technieken te werken en helpen mee bij de fabricage van onze producten.

LASERSNIJDERS

Lasersnijden is een techniek waarmee door middel van een laser vormen uit allerlei materialen, zoals hout, kunststof, papier, karton, rubber, leer of textiel, kunnen worden gesneden. CRE8 heeft twee groot formaat lasersnijders tot haar beschikking. De zeer geconcentreerde laserstraal snijdt loodrecht door allerlei soorten plaatmateriaal. Zo kan elke vorm snel en zeer nauwkeurig worden uitgesneden.

VINYLSNIJDER

Zelfklevende tekst(en), cijfers, afbeeldingen, pictogrammen, sjablonen, logo’s en overige decoraties worden met onze vinylsnijder computergestuurd uitgesneden uit hoogwaardig stickermateriaal (vinylfolie). Ons vinylfolie plakt op muren, deuren en ramen, is ook voor buiten geschikt en heeft een lange levensduur.

3D PRINTERS

3d printen biedt ongekende mogelijkheden, niet alleen voor de fabricage van prototypes en unica’s, maar ook steeds vaker voor de productie van kleine series (consumenten)producten. Zie daarvoor bijv. onze collectie vazen. De vormvrijheid, de keuze in materialen en kleuren en de stormachtige ontwikkelingen binnen de 3D printers markt maakt het 3D printen steeds beter bereikbaar voor een groot publiek.

made in holland

Eigenlijk is het wel bijzonder dat we al onze producten ontwerpen, maken en verkopen op een en dezelfde plek, midden in Amsterdam.

95% van alle producten wordt gemaakt in het verre oosten

CRE8 maakt alles in hartje Amsterdam

MATERIAAL
  • Wij gebruiken zoveel als mogelijk Hollands hout. In samenwerking van houtzagerij (en tevens sociale firma) Binthout werken we met houtsoorten afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer.
  • Het overige hout is afkomstig uit Europese bossen en voorzien van het FSC keurmerk
  • Wij gebruiken zoveel als mogelijk recycled plexiglas en starten tevens een recycle progamma om reststukken plexiglas 1 op 1 te laten recyclen.
FABRICAGE
  • Ons fabriekje bevindt zich in Amsterdam en niet ergens in het Verre Oosten, waar zo goed als alle consumentenproducten worden gefabriceerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze digitale fabricagetechnieken: Op basis van een tekening gemaakt in de computer weet onze apparatuur precies hoe ze moeten gaan bewegen. Geen omkijken aan dus! (bijna dan…)
  • Daarnaast resulteren deze technieken in weinig tot geen afval, daarom kunnen we ook midden in de stad zitten. Sterker nog, al het restmateriaal proberen nog zoveel mogelijk te gebruiken, daar snijden we bijvoorbeeld puzzelstukjes van of ringen.
  • Alle apparatuur wordt overigens aangedreven met gegarandeerde 100% groene stroom
OPSLAG & DISTRIBUTIE
  • Met onze manier van werken wordt de grootste milieuwinst geboekt door het wegvallen van transport vanuit China of Bangladesh naar de haven van Rotterdam. Daarmee worden heel wat litertjes diesel bespaard!
  • Een ander groot voordeel van onze technieken is dat wij elk product voor u op maat kunnen maken. Daarom maken wij alleen wat nodig is!
VERKOOP
  • CRE8 is dus een werkplaats en winkel in één. Komt u langs, dan krijgt u direct een kijkje in de keuken en ziet u hoe onze producten worden gemaakt. Volledig transparant en op een eerlijke manier.
  • Veel van onze producten zijn personificeerbaar en leveren unieke resultaten op. Dat persoonlijke tintje kan er toe leiden dat een product een leven lang mee maakt. Dat is pas duurzaam!