MODE

Voor veel mode-ontwerpers is het gebruik van digitale fabricagetechnieken nog een onbekend terrein, terwijl onze technieken zoveel te bieden hebben. Een lasersnijder is het ideale hulpmiddel om complexe patronen uit stoffen te snijden. Een 3D printer creëert unieke accessoires, one-off’s, die met andere technieken onmogelijk te maken zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Lasersnijden van patronen uit alle soorten stoffen. De lasersnijder creëert een snijlijn door ofwel materiaal weg te branden (bij natuurlijke stoffen als katoen en leer) ofwel door materiaal weg te smelten (bij synthetisch materialen). Over het algemeen levert het lasersnijden van synthetische stoffen beter resultaten op, de snijranden van natuurlijke stoffen zullen wat bruin verkleuren en kunnen een beetje afgeven.
  • Lasergraveren van logo’s patronen of teksten, met name op natuurlijke stoffen als leer.
  • 3D printen van accessoires, gespen, sluitingen, etc. in nylon.
  • De basis voor het uitsnijden of 3d printen is een 2D of 3D bestand. Wij kunnen u helpen bij het aanmaken van een dergelijk bestand. Met onze achtergrond als product en grafisch ontwerpers denken wij graag mee!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, mail ons.

U kunt altijd even binnenlopen om stoffen langs te brengen voor het uitvoeren van testjes. Per materiaal is het altijd even zoeken naar de juiste snij instellingen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Inmiddels hebben wij veel ervaring hierin en soms vraagt het wat creativiteit om tot het gewenste resultaat te komen. Wij werken voor gerenommeerde namen als Victor&Rolf en Iris van Herpen en daarmee gewend om aan de hoge eisen van kwaliteit te voldoen.