Eigen plekje

We videobellen. Nina vertelt trots over haar eigen plekje waar ze nog niet heel lang woont, samen met haar kat. Een plek die ze helemaal naar haar eigen hand kan zetten. Nina is een maker in hart en nieren, maar ook een kunstenares. Dat wordt heel duidelijk wanneer ze een virtuele rondleiding door haar huis geeft. Nina: “Hier naast me hangt een uitlaat van een auto aan het plafond. Ik ga er nog een gedeelte uitzagen met een slijptol en er dan wandelende takken in zetten.” De werkervaringsplek in een oude loods waar zij momenteel werkt past perfect. Nina: “Ik werk veel met cement en oud hout en maak allerlei meubels, vooral banken. Ik vind het super leuk.” Daarnaast is ze druk in de weer met werken aan zichzelf, een cursus volgen en vrijwilligerswerk. Ze heeft een fijn sociaal netwerk om zich heen van goede vrienden en vriendinnen en mensen die haar helpen. Nina: “Het gaat nu eigenlijk heel goed met me.”

Problemen uit het verleden

Dat is een groot verschil met een aantal jaar geleden, de periode dat Nina bij CRE8 kwam. Nina: “Er speelde eigenlijk van alles. Drugsgebruik, geen vaste woonplek en foute vrienden. Ik was super naïef en onwetend over hoe de echte wereld eigenlijk is. Ik wist niks van financiën, dus ik maakte schulden. Ik voelde me depressief en ik zat niet lekker in mijn vel. Hierdoor liep eigenlijk alles in de soep.” CRE8 bracht haar rust en geborgenheid. Nina: “Het werken bij CRE8 werkte therapeutisch voor me, ik heb heel veel Naampuzzels gemaakt. Het bezig zijn met mijn handen, iets wat ik heel fijn vindt om te doen, bracht me rust. Ik kreeg structuur in mijn leven en ik ontmoette heel veel fijne en liefdevolle mensen. Ook allemaal mensen die iets hebben, waardoor ik me niet voor mijn eigen problemen hoefde te schamen.”

Stap voor stap vooruit

Zo achteraf denkt Nina dat CRE8 haar terug op de rails heeft gezet. Nina: “CRE8 heeft echt heel veel voor me betekend, ik zou niet weten waar ik nu was geweest als ik op dat moment geen plek zoals CRE8 zou hebben gehad.” Door de structuur, veiligheid, rust, gezelligheid en werkzaamheden die CRE8 haar bood, maakte Nina stapjes vooruit. Zo heeft ze na CRE8 onder andere de pr en communicatie voor een buurthuis gedaan en heeft ze veel persoonlijke problemen aangepakt.

De toekomst

Nina: “Over vijf jaar zou ik graag een normale baan willen hebben en kunnen sparen. En dan op vakantie gaan! Dat is iets wat ik al heel lang heel graag wil. Ik weet ook dat ik mijn lat niet te hoog moet leggen, maar op zich vind ik dit een realistisch doel. Daarnaast hoop ik nog heel veel meer kunst te maken en hoop ik mensen te helpen op een manier waarop mensen mij ook geholpen hebben.”