Workshops & cursussen

Heb je altijd al interesse gehad in techniek en creatief produceren, of ben je op zoek naar een bijzonder en uniek bedrijfsuitje of kinderfeestje? Bij CRE8 is het ook mogelijk om een workshop of cursus te volgen! Deze bieden wij aan in onze mooie winkel en werkplaats in hartje Amsterdam en we laten je kennis maken met innovatieve technieken zoals 3D-printen en lasersnijden. Ben je geïnteresseerd in het volgen van een workshop of cursus? Of heb je een vraag? Meld je aan en neem contact op met maria@c-r-e-8.nl
WORKSHOPS

Je wordt binnen een paar uur rondgeleid in een innovatieve en creatieve wereld. Maak kennis met onze fabricage technieken, ontwerp je eigen product en maak het vervolgens op de 3D-printer of lasersnijder. Aan het einde van de workshops ga je altijd met iets moois naar huis!


Sieraden maken
Tijdens deze workshop kan je in een tijdsbestek van 2 uur je eigen sieraad ontwerpen en maken met onze lasersnijder. Je krijgt persoonlijke begeleiding van ons in het ontwerp- en maakproces en gaat naar huis met je eigen sieraad! De workshop gaat door met minimaal 4 personen, meld je hiervoor aan bij maria@c-r-e-8.nl.

Prijs: €28,- exclusief materiaalkosten
Datum: elke zaterdagmiddag van 14.00-16.00

Wil je deze workshop op een andere dag volgen met een groepje vriendinnen? Dit kan vanaf 6 personen. Neem hiervoor contact op met maria@c-r-e-8.nl.

sieraden_workshop_3 sieraden_workshop_2
sieraden_workshop_1Lasersnijden
Leer hoe een lasersnijder werkt en wat je ermee kunt doen. Tijdens deze workshop leer je hoe je een vectorbestand maakt en deze voorbereidt voor de lasersnijder. Je ontwerpt de houten cover voor een notitieboekje en maakt dit met behulp van de zeer precieze laser. Eens per maand organiseren wij s’avonds deze workshop van 2,5 uur, vanaf 19.00 tot 21.30. De workshop gaat door met minimaal 4 personen, meld je hiervoor aan bij maria@c-r-e-8.nl.

Prijs: €48,- inclusief materiaalkosten
Data: 3 mei

foto-blok4 lasersnijden_workshop_1
lasersnijden_workshop_2CURSUSSEN

De cursussen bieden meer diepte in het proces van 3D-printen lasersnijden. Je leert in een meerdaagse cursus hoe je zelf een ontwerp maakt via een 2D- of 3D-programma en vervolgens kun je zelf aan de slag met het 3D-printen en lasersnijden. Je persoonlijke ontwerpen mag je natuurlijk mee naar huis nemen.


Basiscursus 3D-printen
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag wil leren hoe de basisprincipes van het 3D-printen werken. De cursus bestaat uit 3 avonden van 19.00 tot 21.30 waarbij o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: welke technieken bestaan er, hoe kom je aan files om te 3D-printen, welke materialen kun je printen. Je leert werken in verschillende programma’s zoals bijvoorbeeld het toegankelijke Tinkercad en maakt een aantal 3D-prints om mee naar huis te nemen. De cursus gaat door met minimaal 4 personen, meld je hiervoor aan bij maria@c-r-e-8.nl.

Prijs: € 98,-
Start data: 14 april

7J4A5431 3dprint_cursus_2
3dprint_cursus_1Gevorderden cursus 3D-printen
De cursus voor gevorderden gaat verder in op de techniek, je maakt hierbij gebruik van het programma Blender. Blender is het meest populaire open source software 3D programma ter wereld en biedt een breed scala aan mogelijkheden; er kunnen ook animaties, video’s en games mee worden gemaakt. In onze cursus zullen wij alleen focussen op de functionaliteiten die nodig zijn om 3D files te maken voor de 3D-printer. De cursus wordt gegeven door Blender en 3D-print expert Dolf Veenvliet. Voor 6 weken lang ga je één avond per week, van 19.00 tot 21.30, aan de slag met dit programma om elke week een opdracht mee naar huis te nemen en deze de volgende cursus te printen. De cursus gaat door met minimaal 4 personen, meld je hiervoor aan bij maria@c-r-e-8.nl.

Prijs: €298,-
Start data: ntb

7J4A5435 3dprint_advanced_cursus_13dprint_advanced_cursus_2Lamp ontwerpen met lasersnijder
Bij deze cursus ga je 3 avonden (eventueel uitloop naar 4 avonden, afhankelijk van het aantal deelnemers) van 19.00 tot 21.30 aan de slag met het ontwerpen en fabriceren van een houten lamellen lamp. Hierbij wordt in 3 stappen het ontwerpproces doorlopen, van idee tot eindproduct, waarbij er zowel van de 3d printers als de lasersnijder gebruik wordt gemaakt. De eerste avond draait om inspiratie opdoen en het creëren van de hoofdvorm van de lamp. Het resultaat zijn een aantal ideeën die we gaan 3d printen in schaal 1 op 5. De week erna wordt deze hoofdvorm omgezet naar een versie die schaal 1 op 1 kan worden uitgesneden. In golfkarton in dit geval, omdat een prototype nooit in 1x goed is. In week 3 ga je verbeteringen doorvoeren aan het ontwerp en definitief uitsnijden in multiplex. Er wordt voor het ontwerpen gebruik gemaakt van eenvoudige software, wat werkelijk iedereen in staat stelt om met een mooi resultaat naar huis te gaan! Wees daar gerust op. De cursus gaat door met minimaal 4 personen, meld je hiervoor aan bij maria@c-r-e-8.nl.

Prijs: €198,- inclusief basismateriaal, exclusief ander of meer materiaal
Start datum: ntb

1: hoofdvorm (3d print) 2: prototype (golfkarton) 3: product (multiplex)
ARES_1_ ARES_2 ARES_3
1: hoofdvorm (3d print) 2: prototype (golfkarton) 3: product (multiplex)
SASKIA_1 SASKIA_2 SASKIA_3Gratis 3D software

Wil je zelf iets ontwerpen en bij ons laten fabriceren, maar heb je geen ervaring als ontwerper? Geen punt, via websites als Thingiverse en Youmagine kunt u een ontwerp downloaden. Onderstaande 3D software kun je gratis downloaden en is zeer gebruiksvriendelijk. Let er wel op dat u het ontwerp opslaat als .stl bestand.

software_3d_tinkercad
software_3d_blender
software_3d_123d design
software_3d_pinhead

Bedrijven

Voor bedrijven bieden wij workshops, teambuilding en bedrijfsuitjes aan. Verder geven wij graag een lezing, een strategische brainstormsessie of een demonstratie op uw locatie. De workshops kunnen plaatsvinden op uw locatie of in onze mooie werkplaats aan de Herengracht in Amsterdam, hier hebben wij plek voor maximaal 12 personen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met maria@c-r-e-8.nl.