EEN DUURZAAM RELATIEGESCHENK, met aandacht gemaakt

Duurzame relatiegeschenken gemaakt in hartje Amsterdam op een sociale manier. Dat is kort samengevat wat de makers van CRE8 écht waar-maken.

Lokale relatiegeschenken

95% van alle producten worden gemaakt in het verre oosten. CRE8 doet het anders: wij maken alles zelf in onze werkplaats in hartje Amsterdam. Transport vanuit ver is niet nodig. Dat scheelt heel wat brandstof en CO2 uitstoot!

100% GROENE STROOM

Onze machines worden aangedreven door 100% groene stroom en het rook wat vrij komt, filteren we. In onze werkplaats maken we écht alles zelf, dus ook de verpakkingen van de duurzame relatiegeschenken. Hierbij kiezen we voor gerecycled karton.

Digitaal fabriceren is duurzaam

Lasersnijden en -graveren geeft weinig tot geen afval, wat deze productietechniek duurzaam maakt. Alle restmaterialen die wel ontstaan worden zoveel mogelijk gebruikt, voor bijvoorbeeld puzzelstukjes of ringen. 

Met een lasergravure blijft het relatiegeschenk puur natuur!

Door met de laser een gravure aan te brengen, komen er geen extra materialen aan te pas waardoor bijvoorbeeld een houten wijnkistje puur hout blijft. De laser brengt zeer nauwkeurig en snel de gewenste gravure in het duurzame relatiegeschenk aan.

Materialen uit de buurt

CRE8 werkt samen met houtzagerij en tevens sociale onderneming Binthout. Zij redden Nederlandse bomen van de houtversnipperaar en verzagen het Eikenhout tot planken waar wij onze snijplanken en onderzetters van maken. Voor onze andere producten maken wij gebruik van FSC gecertificeerd hout afkomstig uit Europese bossen. Onze 3D-printers printen op bio-plastic, gemaakt van plantenresten. 

CIRCULAIRE RELATIEGESCHENKEN, een greep uit ons assortiment