Wilt u van een bepaald object of product in digitale versie in 3D hebben? Om aan te kunnen passen of direct opnieuw uit te laten printen? Dan kunt u dit object bij ons laten 3D scannen door onze 3D-scanners. Deze scanner zet een fysiek object om in een digital 3D model. Voor meer informatie over 3D-scannen en de mogelijkheden, neem contact met ons op. In combinatie met onze 3D printers zijn we ook in staat om direct een kopie van het object voor u te maken.

STANDAARD RESOLUTIE EN HOGE RESOLUTIE

De methode die voor onze 3D scans wordt gebruikt is “photogrammetry”, het door middel van foto’s een object reconstrueren in 3D. Met deze techniek kunnen we een object tot in hoge detail digitaal vastleggen. Omdat onze 3D scans in de basis fotografie betreft, kunnen de modellen van verschillende grote zijn. Een 5 centimeter grote schelp of een beeld van 3 meter hoog.

Heeft u behoefte aan een scan met een hoge nauwkeurigheid? Wilt u alle details uit uw object terugzien in de 3D scan? Kies dan voor een high resolution scan. Zijn een hoge nauwkeurigheid of detaillering minder relevant, omdat het 3D bestand bijvoorbeeld verder wordt bewerkt en/of verkleind wordt uitgeprint, kies dan voor de scan met de standaard resolutie. Dit kost beduidend minder. Hieronder ziet u het verschil in detaillering tussen een standaard scan en hoge resolutie scan:

STANDAARD RESOLUTIE

ORIGINEEL

Schelp_Origineel

3D SCAN

Schelp_scan_standaard_resolutie

FULL COLOR 3D SCAN

Schelp_scan_standaard_resolutie_fullcolor

HOGE RESOLUTIE

ORIGINEEL

Schelp_Origineel

3D SCAN

Schelp_scan_high_resolution

FULL COLOR 3D SCAN

Schelp_scan_high_resolution_fullcolor

VOORBEELDEN VAN HIGH RESOLUTION SCANS

Hieronder treft u een overzicht aan van hoge resolutie scans die wij in het verleden zoal hebben uitgevoerd. Naast het scannen hebben we ook regelmatig de 3D scans uitgeprint.

LISTED BLUE

Het kunstenaarscollectief Listed Blue presenteerde tijdens het Unseen Photo Fair 2015 haar collectie ‘the Object, the Image and the Download”. Hiervoor heeft CRE8 8 objecten met een hoge nauwkeurigheid ingescand en uitgeprint.

1: OBJECT

listed_blue_va_1

2: 3D SCAN

listed_blue_va_2

3: 3D PRINT

listed_blue_va_3

1: OBJECT

listed_blue_va_1_

2: 3D SCAN

listed_blue_va_2_

3: 3D PRINT

listed_blue_va_3_

1: OBJECT

listed_blue_me_1

2: 3D SCAN

listed_blue_me_2

3: 3D PRINT

listed_blue_me_3

THORBECKE STANDBEELD

Een voorbeeld van een zeer grote scan: In opdracht van Stroom Den Haag is het Thorbecke beeld op het Thorbeckeplein in Amsterdam ingescand

1: OBJECT

thorbecke_1

2: 3D SCAN

thorbecke_2

VOORBEELD VAN EEN STANDAARD RESOLUTIE 3D SCAN

Hieronder treft u een voorbeeld aan van een standaard resolutie scan aan die wij in het verleden zoal hebben uitgevoerd. Naast het scannen hebben we ook regelmatig de 3D scans uitgeprint.

1: OBJECT

Tulpshop_Origineel

2: 3D SCAN

tulpshop_scan_standaard_resolutie

3: 3D PRINT

tulpshop_3dprint